Vroegtijdig einde seizoen voor Loran Faber

Loran Faber is dit weekend in Valencia voor de laatste ronde van het FIM CEV Repsol Moto3 kampioenschap. Helaas kwam er vrijdagochtend voor de jonge Staphorster al na drie ronden een einde aan het weekend, en dus ook het seizoen. Faber kwam namelijk al in de derde ronde van de eerste vrije training hard ten val op een nog nat Ricardo Tormo Circuit.

Bij deze crash werd de Staphorster middels een highsider van zijn Dutch Racing Team Honda geworpen waarna hij hard op zijn schouder op het asfalt terecht kwam. Direct bleek dat de jonge Staphorster daarbij niet ongeschonden uit de strijd was gekomen en zijn sleutelbeen had gebroken. Terwijl zijn concurrenten verder gingen met de trainingen voor de laatste races van 2019 werd Faber naar het ziekenhuis van Valencia gebracht voor het maken van foto’s en het bespreken van een behandelingsplan.

Al gauw werd wel duidelijk dat Faber de rest van het weekend niet meer in actie zou kunnen komen en er onbedoeld een vroegtijdig einde is gekomen aan zijn seizoen en dat tevens hiermee het allerlaatste weekend bij het Dutch Racing Team al voorbij was voordat deze goed en wel was begonnen. Zeer spijtig voor Faber die nu zal moeten zien te herstellen en dan samen met zijn familie besluiten zal nemen over zijn toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *