Verslag Red Bull Rookies cup Sachsenring

Loran Faber is afgelopen weekend als achttiende en zestiende geëindigd tijdens Red Bull MotoGP Rookies Cup die werd verreden tijdens de GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

19577316_581425758912697_935345688849401818_o

 

 

 

 

 

 

 

 

Race 1:
Na zich als twintigste te hebben gekwalificeerd mocht Faber zaterdagmiddag vanaf de achttiende plaats op de grid aan de race beginnen – twee tijdens de kwalificatie voor hem geëindigde coureurs kregen een penalty en werden twaalf plaatsen op de grid teruggezet.

Voor de start was het al duidelijk dat de race verreden zou gaan worden op een nog grotendeels nat Sachsenring circuit. Nadat de coureurs bezig waren aan hun warm-up ronde gingen de hemelsluizen echter echt open. De wedstrijdleiding besloot de start uit te stellen vanwege te gevaarlijke omstandigheden waarna alle rijders terugkeerden in de pitlane.

Na een korte vertraging en de nodige aanpassingen aan de machines vond er een herstart plaats over een ingekorte wedstrijd over slechts elf ronden. Op het moment dat de lichten op groen gingen regende het opnieuw stevig.
Faber kende een redelijke start maar na de eerste ronde kwam de jonge Staphorster als twintigste door. Faber wist zich vervolgens kranig te weren onder de extreem moeilijke omstandigheden en stuurde na elf ronden zijn KTM als achttiende over de finish.
Niet de uitslag waar de dit jaar in de Red Bull MotoGP Rookies Cup debuterende Faber vooraf op had gehoopt, maar wel opnieuw een moeilijke maar bovenal hele natte ervaring rijker.

Race 2:
Nadat zaterdag de eerste wedstrijd van het weekend op een kletsnat circuit werd verreden kon de tweede wedstrijd zondagmiddag op een droog circuit verreden worden, dit ondanks dat de dreigende wolken niet ver weg waren.Vanaf de achttiende plaats op de grid kwam Faber niet heel goed weg wat resulteerde in een twintigste positie bij de eerste doorkomst. Na twee plaatsen gewonnen te hebben bleek de groep voor de jonge Staphorster al een gaatje te hebben weten te slaan.
Vervolgens vocht Faber een prachtig maar verbeten duel uit met zijn Belgische concurrent Sasha de Vits waarbij het tweetal regelmatig van positie wisselde. Ondanks dat het tweetal nagenoeg dezelfde tijden reed dan de groep die streed vanaf de zesde plaats in de race kwam men dus niet dichterbij. Nadat het in de slotfase licht begon te regenen en er nog een tweetal coureurs vroegtijdig de race verlieten streden Faber en De Vits in de slotfase voor de zestiende plaats in de wedstrijd.
Deze strijd wist de Staphorster in de laatste ronde in zijn voordeel te beslissen waardoor de zestiende plaats zijn deel werd.

FIM Junior WK in Valencia
Nadat afgelopen week op de thuisbaan in Assen de eerste punten behaald werden bleven Loran en zijn team dus dit weekend puntloos. De volgende race in de Red Bull Rookies competitie is die op het circuit van het Tsjechische BRNO welke op 6 augustus verreden wordt.
De knop moet nu weer omgezet worden omdat komend weekend er weer een race om het FIM Junior WK Moto3 gepland staat. De KTM moet dus even in de box blijven staan. Nu gaat er eerst weer met de Honda van het Dutch racing team geracet worden.Voor belangstellenden vind u HIER het tijdschema voor komend weekend.

Foto: Racesport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *