Verslag FIM Junior WK Jerez

Afgelopen weekend reed Loran Faber op het Spaanse circuit van Jerez in de Junior-WK Moto3 klasse. Op donderdag en vrijdag begon het weekend met twee trainingsdagen. Deze dagen werden met een positief gevoel afgesloten. Gedurende de trainingsdagen wist Faber zich tot aan vrijdagmiddag constant te verbeteren.
Faber en het Dutch Racing Team gingen daarom met een goed gevoel beginnen aan de kwalificatietrainingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De trainingen
Loran begon zaterdagmorgen sterk aan de Junior-WK Moto3 kwalificaties in Jerez en stond in de beginfase binnen de top-twintig. Helaas lukte het later niet om zijn tijd verder aan te scherpen en moest hij starten vanaf P28. Er had duidelijk meer ingezeten maar de Dutch Racing Team coureur was vast van plan zich in de races naar voren proberen te knokken!

De wedstrijden
Na een redelijke start miste Loran in de eerste race in de openingsfase de aansluiting voor de puntenposities, maar in de tweede manche ging dit beter. Faber haakte aan bij een grote groep die vocht voor uiteindelijk de twaalfde plaats, maar kwam net tekort om in de aanval te gaan. Faber eindigde de wedstrijden als drieëntwintigste en tweeëntwintigste.

De foto’s van de races in Jerez staan inmiddels op de website onder de button Media. © Dutch Racing Team

Volgende race
De eerstvolgende race voor Loran, tevens de één na laatste voor het Dutch racing team, wordt verreden op 14 oktober op het Circuito de Albacete alwaar de Moto3 slechts één race zal rijden. Wij zullen u vooraf melden wat het tijdschema is en waar de race te volgen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *