Verslag CEV Repsol Albacete

Faber weet strijd om punten niet te verzilveren

Dutch Racing team coureur Loran Faber is er afgelopen weekend in het zuid Spaanse Albacete niet in geslaagd zijn eerste punten van het seizoen te behalen. De in het zeer sterk bezette FIM CEV Repsol Junior WK Moto3 uitkomende Staphorster coureur kon op een opdrogende baan aanvankelijk meestrijden om de punten maar moest zich gaandeweg de race gewonnen geven waarna hij als negentiende wist te finishen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Loran in actie op Albacete. Foto: ©Racesport.nl

Faber begon zaterdag goed aan de kwalificatie trainingen. De 15-jarige Staphorster wist in de eerste kwalificatie zijn tijd uit de vrije trainingen van donderdag en vrijdag gelijk te verbeteren en stond rond de twintigste positie op de tijdlijst toen hij in het laatste kwartier een nieuwe achterband stak. Helaas ging Faber vervolgens onderuit en de tweede kwalificatie liep mede hierdoor niet zoals gehoopt. Faber moest hierdoor de race starten vanaf de dertigste startpositie.

De Junior-WK Moto3 wedstrijd op Albacete ging zondagmiddag van start op een natte baan. Faber begon heel erg sterk aan de wedstrijd en wist vanaf de dertigste startplaats iedere ronde een aantal plaatsen te winnen. Al snel wist de Dutch Racing Team rijder de aansluiting te vinden met een hele grote groep die streed voor plaats zes.
In het tweede deel van de race droogde de baan echter steeds verder op en kon de Staphorster niet zo versnellen zoals zijn naaste concurrenten wel konden.
Faber finishte de race uiteindelijk als negentiende. Het Dutch Racing Team sluit het weekend in Albacete positief af en het goede gevoel wat overblijft door de goede openingsfase in deze race nemen zij mee naar de laatste race van het seizoen in Valencia.Op zondag 25 november zal Faber hier de laatste twee races van dit seizoen rijden. Dit worden, zoals reeds eerder gemeld, tevens de laatste races voor het Dutch Racing Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *