Red Bull Rookies Cup Brno Tsjechië

20748182_605552336500039_8562926255777343273_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen weekend stonden voor Loran Faber de volgende twee races in de cyclus om de Red Bull Rookies cup 2017 op de kalender. Plaats van handeling het Tsjechische Brno.

Een weekend wat gekenmerkt werd door tegenslag, pech en teleurstelling. Vrijdagochtend begon de eerste vrije training op een kletsnat circuit. Al in de beginfase van de sessie zorgde een onschuldige valpartij ervoor dat deze training grotendeels verloren ging en van het leren van het technisch moeilijke circuit dus weinig tot niets terecht kwam.
Een uitstekende tweede vrije training vrijdagmiddag, die in tegenstelling tot de ochtendsessie werd verreden op een volledig droog circuit, werd opgevolgd door een sterk begin van de kwalificatie. In de slotfase van deze kwalificatie zorgde een tweede crash echter opnieuw voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de dit seizoen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup debuterende Faber.

Na afloop van de kwalificatie werd er vrijdagavond door de monteurs van de Red Bull MotoGP Rookies Cup organisatie besloten de set-up van de KTM machine volledig te veranderen. Vol goede moed en zelfvertrouwen werd er dan ook uitgekeken naar de eerste wedstrijd die zaterdagmiddag om 16:30 uur op het programma stond. Echter nog voordat de wedstrijd van start ging sloeg het noodlot opnieuw toe toen Faber al in de warm-up lap, zonder enige waarschuwing van de machine en tot zijn eigen verbazing, opnieuw ten val kwam. In een poging om zo snel als mogelijk weer terug te keren op de baan sloeg de paniek toe bij de pas 14 jarige Faber. Vervolgens liep alles mis wat er ook maar mis kon gaan; te snel weer op de motor, een onderkuip vol met kiezelstenen, net te laat voor de start, de pitlane ingestuurd, vanuit de pitstraat op grote achterstand aan de wedstrijd beginnen om vervolgens enkele ronden later met een compleet onbestuurbare motor geëmotioneerd zijn machine in de pitstraat te parkeren.
Een harde maar tevens ook een leerzame les voor de Staphorster in de keiharde wereld van de professionele motorsport waar vele grote en bekende namen ook met vallen en opstaan de top bereikt hebben. Na afloop werd samen met het team en de begeleiders de knop omgezet naar de tweede race op zondag. Dat Faber het talent heeft daar twijfelt niemand aan, echter deze tweede race van het weekend zal in het teken staan van het terugwinnen van het vertrouwen en het goede gevoel op de motor. Hopelijk schijnt dan na afloop weer de zon voor de na afloop van de eerste wedstrijd heel erg teleurgestelde Staphorster.

Race twee zondag.
Na drie valpartijen, het hierdoor missen van veel rijtijd en benodigde km’s op het voor de jonge Staphorster onbekende en nieuwe circuit telde er zondag maar één ding; het uitrijden van de race, km’s maken en het terugwinnen van het vertrouwen. Ondanks de tegenslagen dit weekend keek Faber uit naar de race die zondagmiddag om 15:30 uur van start zou gaan. Een regenbui vlak voor de start zorgde er echter voor dat de start werd uitgesteld en dat de regenbanden gemonteerd moesten worden. Met enige vertraging gingen vervolgens de lichten op groen. Een goede en sterke race werd het voor Faber zoals vooraf al verwacht niet, wel werd de race uitgereden en de zestiende plaats zijn deel. Hiermee werd een heel moeilijk en moeizaam Tsjechisch weekend toch nog met een enigszins goed gevoel afgesloten.

De komende dagen gaan Loran en vader Eduard nog even genieten van het mooie weer in en rondom Brno, de knop omzetten en vervolgens op naar Oostenrijk waar komend weekend op het Red Bull Ring circuit opnieuw twee Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden op het programma staan.

Foto Racesport.nl/ Jan Timmerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *