Progressie voor Loran Faber in warm Catalunya

Loran Faber en het Dutch Racing Team waren afgelopen weekend afgereisd naar Barcelona waar op het circuit van Catalunya – het circuit waar een week geleden het MotoGP wereldkampioenschap actief was – de derde ronde van het FIM Junior Moto3 World Championship verreden werd.

Na vrijdag al deelgenomen te hebben aan de vrije trainingen stonden er zaterdag twee kwalificatietrainingen op het programma, kwalificaties waar de startplaatsen te verdienen waren voor de twee op zondag te verrijden races. Terwijl de thermometers al voor het middaguur de 30 graden aantikten wist Loran Faber tijdens de eerste kwalificatie een keurige 28e rondetijd op de klok te zetten. Tijdens de tweede kwalificatie die rond de klok van 14:00 uur op het programma stond bleek nagenoeg geen van de coureurs nog in staat zijn eigen snelste tijd aan te scherpen. Voor Faber een geluk bij een ongeluk want een kleine onschuldige schuiver – mede veroorzaakt door een voor hem rijdende coureur die plots en op een niet gebruikelijke plaats op het circuit van het gas afging – zorgde ervoor dat er een vroegtijdig einde kwam aan zijn tweede kwalificatie.
Na de tweede kwalificatie afgesloten te hebben met een 32e tijd achter zijn naam kwalificeerde de Dutch Racing Team coureur zich als 29e voor de twee op zondag te verrijden wedstrijden. Een keurige prestatie van de jonge Staphorster die daarmee liet zien weer een stap gemaakt te hebben in zijn leerproces binnen het zeer prestigieuze en competitieve FIM Junior Moto3 World Championship veld.

Het verslag van de twee races vind u op de website Racesport.nl. klik hieronder op de link.

FIM CEV Repsol: Wisselend succes Nederlanders in warm Catalunya

Foto: Dutch racing team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *