Moeilijke seizoensstart voor Loran Faber

Het eerste FIM Moto3 Junior World Championship weekend in Albacete heeft voor Loran Faber en het Dutch Racing Team vooralsnog niet het gewenste resultaat gebracht. De jonge Nederlander begon donderdag op het circuit van Albacete aan zijn eerste training. Lage temperaturen en regen zorgden echter voor extreem lastige omstandigheden voor de jonge debutant. Ook vrijdag en zaterdag bleef het weer roet in het eten gooien waardoor de jonge Staphorster geen moment het vertrouwen wist te vinden op het technisch lastige circuit.
Ook tijdens de twee kwalificatie trainingen had de Staphorster het lastig en wist hij de opgelopen achterstand tijdens de eerste twee trainingsdagen niet meer goed te maken. Gezien het grote aantal deelnemers in de Moto3 klasse (48 coureurs begonnen aan de kwalificaties terwijl er slechts 40 coureurs zich konden plaatsen voor de wedstrijd van zondag) moesten er acht coureurs afvallen.
Faber wist zich uiteindelijk als 43e te kwalificeren, net niet voldoende dus om zondag deel te mogen nemen aan de wedstrijd. De nummers 41 en 42 stonden weliswaar nog als reserverijders op de lijst, en om aan te geven hoe close het er allemaal aan toe ging; de Dutch Racing Team coureur kwam slechts 0,007 seconde te kort om nog als eerste reserve op de lijst te staan.
Teleurgesteld, maar zeker niet uit het veld geslagen gezien alle pech en moeilijke omstandigheden en de progressie die er geboekt is verlieten Faber en het Dutch Racing Team zaterdagavond vroegtijdig het circuit van Albacete.

De volgende race voor het FIM Junior WK Moto3 is op 20 mei in het Franse Le Mans.
18156050_540200893035184_3146181117800038469_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *