Moeilijk weekend voor Loran Faber in Aragon

Het was een moeilijk weekend voor Loran Faber en het Dutch Racing Team in Aragon. Een kwalificatiedag die niet naar wens verliep doordat Loran in de eerste training een crash meemaakte en in de andere wat technische problemen kende zorgde voor een lastige uitgangspositie voor de wedstrijd. In de Junior-WK Moto3 race wist Faber wel wat plaatsen goed te maken en finishte in eenentwintigste positie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het weekend van 25 t/m 29 juli kwam Loran Faber in actie op Motorland Aragon voor de zevende race van het seizoen in de Junior-WK Moto3 competitie van het Spaanse CEV Repsol kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen van donderdag en vrijdag moest Faber even zijn ritme zien te vinden, maar de 15-jarige coureur wist de laatste sessie positief af te sluiten, waardoor rijder en team met vertrouwen begonnen aan de kwalificaties.

Helaas verliepen de kwalificaties anders dan gehoopt. In de eerste sessie kwam Faber ten val in zijn snelste ronde en in de tweede training was er een klein technisch probleem met de motor. Dit alles zorgde ervoor dat Faber niet verder kwam dan een drieëndertigste tijd in de kwalificatie. De race begon ook lastig en Faber ging pas als laatste de eerste bocht in. Vervolgens wist Faber wel plaatsen goed te maken, maar in het tweede deel kon hij het tempo van de rijders voor hem niet meer volgen. Na het moeilijke weekend kwam Faber als eenentwintigste over de finishlijn in Aragon.

Het duurt even voordat Loran de kans krijgt om revanche te nemen, want de zomerstop is nu aangebroken. De volgende races worden verreden op zondag 30 september op het circuit van Jerez.

We wensen eenieder prettige vakantie en we houden u op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *