Loran vervolgt Spaans testprogramma

????????????????????????????????????

Komende week staat voor de Staphorster motorcoureur Loran Faber weer in het teken van testen en leren. Hij zal, vergezeld van het Dutch Racing Team waarvoor hij dit seizoen uitkomt in het FIM Junior WK Moto3, een intensief testprogramma afwerken op een aantal Spaanse circuits.

Aanstaande maandag en dinsdag 13 en 14 maart rijdt Faber op Motorland Aragon, een circuit gelegen in het noord-oosten van Spanje tussen Zaragoza en Barcelona. De trip wordt vervolgt met een testdag donderdag op het Circuito Ricardo Tormo te Valencia en de testweek wordt afgesloten in het diepe zuiden op het circuit van Cartagena.

Onlangs was Loran al enkele dagen actief op het circuit van Valencia, een circuit waar hij dit seizoen in juli en november twee wedstrijden heeft af te werken voor het FIM Junior WK Moto3. Ook Motorland Aragon staat op die kalender zodat de komende week ook hier nuttige info verzamelt kan worden teneinde goed voorbereid aan de start te komen wanneer het team hier in oktober neerstrijkt voor de één na laatste krachtmeting in de open Spaanse titelstrijd. In september ziet hij deze baan ook wanneer het MotoGP circus dit circuit aandoet voor de WK ronde en Loran hier aantreed met de Red Bull MotoGP Rookies. Volop reden om info te verzamelen dus.

Ook voor aanvang van het seizoen met de Red Bull MotoGP Rookies zal er getest worden. De eerste race voor deze competitie is pas begin mei op het circuit van Jerez, eveneens in Zuid- Spanje. Er staat een testweek gepland van 3 tot en met 7 april, wederom op het Motorland Aragon circuit, een baan waar hij dan inmiddels de nodige ronden zal hebben afgelegd. De eerste race van 2017 in het FIM Junior WK Moto3 wordt op 30 april verreden op het circuit van Albacete in Spanje.Tot dan staat voor Loran Faber alles in het teken van trainen en testen, zowel op als naast de motor.

Foto: Dutch Racing Team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *