Loran tevreden na eerste dag bij Motul Dutch TT

Loran Faber mag morgen en zondag van een prima 13e startplaats vertrekken tijdens de Red Bull Rookies cup races bij de Motul Dutch TT.

De vrije trainingen op de vrijdagochtend en middag werden als 16e en 14e afgesloten. Posities waar Loran niet geheel tevreden mee was. Er waren wat problemen te verhelpen op technisch gebied en ook de harde wind zorgde voor hoofdbrekens bij de afstelling van de Moto3 KTM.

Dat er met hulp van vader Eduard een oplossing voor die afstellingsproblemen gevonden was kon men zien bij de kwalificatie die deze vrijdag ook verreden werd. Na 10 minuten in de training konden we Loran zelfs op een vijfde plaats zien. Terwijl de regendruppels langzaam vielen hoopten de fans van Loran op een stagnatie in de rondetijden zodat Loran met een geweldig resultaat deze kwalificatie kon besluiten.
Assen01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat mooie resultaat kwam er uiteindelijk zeker. De regen bleef weliswaar aanwezig maar was volgens Loran niet hinderlijk voor de rijders. Nadat hij een groot gedeelte van de training in een mooie groep vertoefde en toen goede tijden realiseerde kwamen zijn beste tijden toch toen hij alleen reed. Een goed gegeven dit te weten, uitgaan van je eigen kracht is altijd het beste. Tegen het einde van de training wist Loran er toch nog een schepje bovenop te doen. Na in eerste instantie naar een 17e plaats gezakt te zijn kon hij enkele minuten voor het einde weer opklimmen naar een prima 13e plaats. De plaats waarop hij uitendelijk ook mag starten in zijn eerste TT!
We hebben Loran na afloop nog even gesproken en hij gaf aan dat hij zeker tevreden was maar dat hij ook een beetje had zitten balen tijdens de training. De groep waarin hij reed bleek uiteindelijk ook wat hinder te veroorzaken doordat rijders elkaar dwars gingen zitten en dit Loran snelheid kostte. Zoals we al meldden reed Loran daarna, toen hij uit de groep was, in zijn eentje de snelste rondes. Dit bied perspectief voor de dag van morgen wanneer de eerste race in de Red Bull Rookies cup in Assen op het programma staat.

Voor fans die naar Assen komen. Er is morgen geen training meer voor de Rookies. Men gaat meteen van start voor hun eerste race en die is om 16.30 uur. Hieronder vind u de uitslag van de kwalificatie van vandaag.

Foto: Racesport.nl/ JTS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *