Loran Faber eindigt FIM Junior WK race Le Mans als 27e.

Loran Faber is zaterdagmiddag in het Franse Le Mans als zevenentwintigste gefinisht in de tweede Junior Moto3 World Championship wedstrijd van het seizoen.
De Dutch Racing Team coureur begon zaterdagmiddag vanaf de 39e plaats op de grid aan de wedstrijd die verreden werd op een volledig droog Bugatti circuit. Een droog circuit dat het vooraf extra moeilijk maakte voor de jonge Staphorster aangezien hij dit weekend voor het eerst kennismaakte met het Franse circuit en de twee kwalificaties en de warm-up verreden werden op een natte baan.
Terwijl er nog duizenden fans op de tribunes zaten na afloop van de kwalificatiedag van de HJC Helmets Grand Prix de France gingen om 16:30 uur op groen voor de 17 ronden tellende wedstrijd.
Faber kende een goede start, wist gelijk een aantal plaatsen te winnen. Na enkele ronden dreigde de Dutch Racing Team coureur de aansluiting met de groep voor hem te verliezen maar na een sterk deel van de wedstrijd knokte Faber zich met een serie snelle rondetijden keurig terug naar de groep om in de slotfase van de race op safe te spelen en de Dutch Racing Team Honda op een nette 27e plaats over de finish te brengen.
Al met al een zeer nette prestatie van de pas 14 jarige Dutch Racing Team coureur.

18518074_552701558451784_6594320591164710267_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *