Loran Faber 24e en 26e in Barcelona

Voor Loran Faber en het Dutch Racing Team stonden er zondag op het nabij de stad Barcelona gelegen Catalunya circuit twee FIM Moto3 Junior World Championship races op

het programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kwalificaties
Loran Faber wist zich zaterdag als eenendertigste te kwalificeren voor de vijfde en zesde Moto3 Junior World Championship races van het seizoen. Hij wist zaterdag tijdens de twee kwalificaties zijn snelste tijd uit de vrije trainingen (donderdag en vrijdag) met meer dan een seconde aan te scherpen. De Staphorster noteerde een eenendertigste tijd in de eerste kwalificatie, maar was in deze sessie slechts 1.7 seconde langzamer dan de pole position.

In de tweede kwalificatie was bijna niemand sneller vanwege de warmere temperaturen op het Spaanse circuit. Ondanks de omstandigheden zat Faber in zijn laatste ronde onder zijn tijd uit de eerste kwalificatie, maar reed hij zich in het laatste deel vast op een andere rijder. De coureur uit Staphorst sloot deze tweede sessie af met de twintigste rondetijd.

Na twee kwalificatietrainingen vond de Dutch Racing Team coureur zijn naam terug als eenendertigste op de samengestelde lijst, die totaal uit 45 coureurs bestond.

Racedag
De eerste race werd zondagochtend een lastige race waarin de Dutch Racing Team coureur als zesentwintigste de finishlijn passeerde. De tweede race was in eerste instantie van korte duur; in de eerste bocht kwam een andere rijder ten val en nam de Staphorster mee mee in zijn val.

Doordat er vervolgens twee keer een rode vlag situatie was, en er een herstart plaats vond, kreeg Faber de kans om nog weer te mogen starten in een sprintrace over slechts zes ronden. De 15-jarige coureur werd in deze race als vierentwintigste afgevlagd.

De volgende race voor Faber is op 29 juli wanneer de CEV FIM Repsol Junior WK karavaan neerstrijkt op het Aragon motorland circuit.

Tekst: Dutch racing team
Foto: Racesport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *