Met een goed gevoel huiswaarts

Loran Faber en het Dutch Racing Team hebben jongstleden zondag hun drukke Spaanse testweek afgesloten met een laatste testdag op het circuit van Cartagena.

Na een moeizame en moeilijke zaterdag in Cartagena, waar de mogelijkheden voor het maken van goede ronden beperkt werden door de grote drukte op de baan, herpakte de coureur uit Staphorst zich zondag tijdens de tweede en afsluitende testdag op een voortreffelijke manier door maar liefst twee seconden sneller rond te gaan dan tijdens de eerste testdag.

Samen met KNMV coaches Leon Bovee en Barry Veneman lag de focus tijdens de laatste dag echter niet op het rijden van die ene snelle ronde maar werd er met name veel getest op het verbeteren van de remtechniek.

Eerder in de week werd er al twee dagen getest op het Motorland Aragon Circuit en afgelopen donderdag stond voor Loran Faber en het Dutch Racing Team een eendaagse test op het programma in Valencia.

Onder nagenoeg perfecte omstandigheden kon er de gehele dag gereden worden. De coureur uit Staphorst reed maar liefst ruim 70 ronden op het circuit waar hij een aantal weken geleden zijn eerste testkilometers van 2017 maakte. Dat Faber een snelle leerling is toonde hij meteen door meteen al sneller rond te gaan dan tijdens de eerdere test.

Het Dutch Racing Team, de begeleiding en ook de coureur zelf kunnen terugkijken op een drukke, intensieve maar bovenal geslaagde Spaanse testweek, een week waarin opnieuw heel veel progressie werd geboekt.

17264161_510145302707410_4917411172108395565_n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *