Dutch Racing team stopt er mee

Het Dutch Racing Team houdt aan het eind van dit seizoen na twaalf jaar op te bestaan. Dat heeft de renstal jongstleden woensdag bekendgemaakt. Het Nederlandse team is al enkele jaren actief in het Junior Moto3-WK en stond eerder dit jaar aan de basis van de Dutch Racing Academy, een initiatief om jong talent op te leiden. Vele coureurs hebben via het Dutch Racing Team de overstap kunnen maken naar een internationaal podium. Onder andere bekende coureurs als Michael van der Mark, Bryan Schouten en Bo Bendsneyder hebben voor het team gereden. De laatste twee seizoenen is het team actief in het Spaanse Junior WK Moto3 met de veertienjarige Staphorster coureur Loran Faber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens teameigenaar Hans van den Oever is het tijd dat een ander het stokje overneemt. “Ik denk dat we als Dutch Racing Team terug kunnen kijken op twaalf fantastische jaren. We hebben vele successen weten te behalen”, aldus Van den Oever Natuurlijk hebben we ook moeilijke jaren gekend, maar we hebben Michael, Bryan en Bo wel afgeleverd tot het hoogste niveau en ik denk dat we daar alleen maar heel erg trots op mogen en kunnen zijn. Persoonlijk heb ik er veel plezier aan mogen beleven, maar het is nu tijd dat anderen het stokje over gaan nemen.”
 
Loran Faber en zijn familie en begeleiders vinden de beslissing van het team zeer spijtig maar willen alle betrokkenen binnen het Dutch racing team heel veel dank zeggen voor de laatste twee jaar. Loran heeft een geweldige tijd gehad bij het team en enorm veel geleerd. Wat de toekomst voor Faber gaat brengen is op dit moment nog niet bekend. Loran wil eerst dit seizoen afmaken en heeft zijn zinnen erop gezet het team een mooi afscheid te bezorgen. Er zijn nog races te verrijden in Jerez, Albacete en Valencia waarbij de eerstvolgende op 30 september is in het Zuid-Spaanse Jerez de La Frontera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *