DNF voor Loran Faber in Misano na sterke race

21427437_622336718154934_2658271315034720904_o

 

 

 

 

 

 

 

 


Foto: Racesport.nl

Afgelopen weekend stond er voor Loran Faber alweer het voorlaatste Red Bull MotoGP Rookies Cup weekend van het seizoen op de kalender. Ditmaal op het voor hem nieuwe Misano world circuit Marco Simoncelli, gelegen nabij het mini- staatje San Marino aan de oostkust van Italie.

Faber begon vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training met het leren kennen van het voor hem nieuwe circuit. Stap voor stap wist de 14 jarige coureur uit Staphorst het circuit onder de knie te krijgen en zijn rondetijden gingen gedurende de vrije sessies dan ook steeds verder naar beneden. Ook tijdens de kwalificatietraining wist Faber vervolgens weer een flinke hap van zijn snelste tijd uit de vrije trainingen af te snoepen om zich uiteindelijk als negentiende te kwalificeren voor de race.

Hoewel Faber er volgens eigen zeggen net niet die ene vlekkeloze ronde uit kon persen kon hij terugkijken op een goed opgebouwde en sterk gereden eerste dag en ging hij zich vol vertrouwen voorbereiden op de enige wedstrijd van het weekend welke zaterdagmiddag om 16:30 uur verreden werd.

Loran begon sterk aan de enige Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd van het weekend. De jonge coureur uit Staphorst wist vanaf de negentiende plaats op de grid meteen een aantal plaatsen winst te boeken. Gedurende de wedstrijd kwam Faber in een groep te rijden die streed vanaf de negende plaats in de wedstrijd. Met zicht op de punten ging het echter drie ronden voor het einde van de race mis toen hij even met zijn achterwiel naast de baan raakte en op hoge snelheid ten val kwam. Aangezien Faber pijn had aan zijn elleboog en knie besloten de marshalls dat een bezoek aan het medical centre nodig was. Na diverse medische checks en het maken van foto’s bleek er niets gebroken te zijn. Met de nodige ijszakken en een aantal pijnstillers op zak mocht Faber vervolgens het medical centre verlaten en kon er gezegd worden dat hij met de schrik is vrijgekomen van de crash, een crash in bocht 12 waar de gaskraan van de KTM vol openstaat.

Ondanks deze DNF kan de veertienjarige Staphorster met een goed gevoel terugkijken op het weekend in Misano en vol vertrouwen uitkijken naar het finale weekend van het Red Bull MotoGP Rookies Cup seizoen in het Spaanse Aragon welke van 21 t/m 24 september gepland staat.

Loran zal de komende dagen gebruiken om weer 100% fit te geraken en de spierpijn weg te krijgen. Dat bleek zondag bij thuiskomst namelijk het pijnlijkste wat er overgebleven was van de crash. Aanstaande woensdag vertrekt hij alweer richting het zuid- Spaanse Jerez de la Frontera waar komend weekend de volgende race voor het FIM Junior WK Moto3 gepland staat en waar de Dutch racing team Honda weer voor hem klaar staat in de pitbox. De laatste race in het Portugese Estoril wist Loran in de punten te finishen, we hopen dat hij deze goede lijn kan doorzetten en aanstaande zondag weer wat punten kan scoren in de twee te verrijden Moto3 races.

Deze races zijn zoals altijd weer live te volgen via het YouTube kanaal van het FIM CEV Repsol kampioenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *