Debuut Loran Faber in Red Bull MotoGP Rookies cup

Gran Premio Red Bull de España:
Loran Faber heeft in Jerez tijdens zijn debuut wedstrijd in de Red Bull MotoGP Rookies Cup een zestiende en een achttiende plaats weten te scoren.
Faber kende vanaf de negentiende startplaats op de grid een redelijke start van de 1e wedstrijd op zaterdag maar de crash van vrijdag – Faber kwam op hoge snelheid ten val nadat hij de controle over de voorkant verloor – speelde hem duidelijk parten tijdens de eerste ronden waardoor hij de aansluiting met de jongens voor hem in kwijtraakte.
18238728_544613762593897_8891876984818535348_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De jonge Staphorster wist zich echter snel te herpakken, het vertrouwen te herwinnen en ronde na ronde beter rond te gaan en in de slotfase snel in te lopen op de rijders voor hem.

Door een rode vlag situatie kwam er twee ronden voor het einde vroegtijdig een einde aan deze eerste wedstrijd waardoor Faber als zestiende werd geklasseerd.
Vooraf gezien had de jonge Staphorster zelf misschien op iets meer gehoopt, maar gezien de omstandigheden kan hij met trots terugkijken op zijn eerste race in het zeer competitieve Red Bull MotoGP Rookies Cup veld.
18358727_544704539251486_7028618720303332167_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loran kende zondagmiddag bij de tweede race in het zeer warme Jerez de la Frontera een goede start maar kwam in de eerste bocht een beetje in het gedrang waardoor hij de aansluiting verloor bij de rijders voor hem. Na nagenoeg de gehele wedstrijd alleen gereden te hebben wist de Staphorster in de slotfase van de race zijn snelste ronde op de klok te zetten.
Ondanks dat de pas veertienjarige Nederlander na afloop niet tevreden was over zijn eigen race kan hij terugkijken op een zeer leerzaam weekend waarin hij twee keer de finish haalde en een schat aan ervaring opdeed. En dat in een voor hem totaal nieuwe sportomgeving, genaamd het MotoGP paddock waar de beste wegrace coureurs ter wereld actief zijn.

Het seizoen krijgt op 20 mei een vervolg wanneer de volgende race voor het FIM junior WK Moto3 haar tweede wedstrijd rijdt in het Franse Le Mans. Voor Loran en het Dutch Racinf team wederom een nieuwe uitdaging. We houden u via de facebook pagina en middels de nieuwsbrieven op de hoogte!

De volledige uitslagen en de race-verslagen vind u op Racesport.nl

Foto’s: Racesport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *