CEV Repsol Valencia

De cyclus van vier race-weekeinden achter elkaar kwam afgelopen weekeinde ten einde voor Loran Faber. De twee races in Valencia op het Circuito Ricardo Tormo worden nu gevolgd door even anderhalve week rust. Einde week 29 vangt Loran met zijn moeder Monique de reis aan naar het Portugese Estoril waar de volgende wedstrijd verreden wordt.
Een periode van welkome rust voor Loran en zijn familie. Het waren namelijk vier hectische en drukke weken met twee CEV Repsol wedstrijden, een Red Bull Rookies race in Duitsland en niet te vergeten de drukste race van het hele seizoen, de Dutch TT! Terugkijkend kunnen we stellen dat Loran veel geleerd heeft, flinke progressie heeft geboekt en vooral zeer tevreden mag zijn met de eerste behaalde punten in de RBR wedstrijden in Assen.
De Dutch Racing Team coureur kwam vrijdag al in actie op het bekende circuit nabij de Spaanse stad Valencia terwijl er zaterdag twee kwalificaties werden verreden. Zaterdagochtend tijdens de eerste kwalificatie waren de omstandigheden het beste en de coureur uit Staphorst noteerde in deze sessie dan ook met een tijd van 1’42.619 zijn snelste ronde. Deze ronde bleek na afloop van de twee kwalificaties goed voor de vijfendertigste plaats op de grid.
19943075_587279158327357_6478990382581357018_o

Foto: Dutch Racing Team

Na afloop was de coureur zelf niet helemaal tevreden aangezien hij eerder op dit circuit al sneller was. Het was te merken dat de jonge Faber moe gestreden was na deze hectische maand. Kleine pijntjes en ongemakken en hierdoor concentratie problemen zorgden ervoor dat Loran net niet de juiste rondetijden kon rijden die hij eerder wel reed op dit circuit. In de eerste race op zondagmorgen was dit nog niet zo zeer te merken. Loran kon goed meekomen in de tweede helft van het grote veld, er kwamen dit keer weer 44 man aan de start, en mede door wat schuivers van tegenstanders reed Loran toch naar een verdienstelijke 22e plaats.In race twee was het nog meer te merken dat de vermoeidheid de overhand kreeg. Mede doordat er nu ook minder uitvallers waren en Loran zelf ook niet grote stappen kon maken bleef hij steken op een 31e plaats waarmee hij overigens wel weer de beste Nederlander was.

Zoals gezegd komt er nu een welkome periode van rust. Tijd voor Loran om even de accu op te laden, conditioneel wat bij te trainen, en zich klaar te maken voor zijn eerste bezoek aan het circuit van Estoril in Portugal waar op 23 juli de volgende FIM Junior WK Moto3 race gepland staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *